Blog navigation

Laatste berichten

Woontrend: japans behang

 

In hectische tijden als deze is thuis voor velen een plek om tot rust te komen. Bij het inrichten van je woning is het dan ook belangrijk dat je kiest voor decoratie die balans en harmonie uitstraalt. En zo kom je al snel uit bij de Oriëntaalse stijl. Dat betekent echter niet dat je meteen je volledige meubilair moet vervangen. Door je muren te bekleden met Japans behang kom je namelijk al een heel eind. De harmonieuze kleurencombinaties en rijkelijke gedetailleerde prints geven je woning een serene en tegelijk weelderige uitstraling. Precies wat je nodig hebt om na een lange werkdag te kunnen ontspannen. Wil jij het weldadige effect van behang in Japanse stijl zelf ervaren? Wij verzamelden de leukste motieven voor jou zodat jij enkel nog hoeft te kiezen.

Behang - Seamless pattern with

APANS BEHANG: DE NATUUR ALS INSPIRATIEBRON

Oriëntaals behang neemt de natuur als grootste inspiratiebron. Kersenbloesems zijn een traditionele keuze en verder leent ook bamboe zich perfect voor het creëren van een gemoedelijke sfeer. Hou jij van een bonte look? Ga dan voor een combinatie van florale elementen en dierenprints. Japans behang met kraanvogels en pioenen is momenteel een ware bestseller. En wanneer we het over Japan hebben, kunnen we uiteraard ook de koi vissen niet onvermeld laten. Deze fabelachtige wezentjes staan garant voor een eye-catcher van formaat. Verder zien we ook veel typisch Japanse elementen terugkomen. Behangprints met origami, Japanse waaiers of papieren lampionnen zijn maar enkele van de talrijke voorbeelden.

Behang - Embroidery crane birds

BEHANG IN JAPANSE STIJL: THE GREAT WAVE

Als je na bovenstaande voorbeelden nog niet genoeg opties had om uit te kiezen, hebben wij er nog eentje voor jou: Hokusai. Katsushika Hokusai is de Japanse kunstenaar achter de wereldbekende houtsnede The Great Wave of Kanagawa. Een prachtige illustratie die je tegenwoordig in tal van interieurs kan bewonderen in allerlei uiteenlopende interpretaties. Behang ook jouw muur met deze indrukwekkende golvenprint of ga voor op maat gemaakt fotobehang zodat de tekening je volledige muur in beslag neemt. Welke manier jouw voorkeur ook wegdraagt, het wordt ongetwijfeld een echte blikvanger. Eentje die je woning bovendien een luxueuze uitstraling geeft.

Fotobehang - Hokusai The Great Wave

BEHANG JAPANSE STIJL


Op zoek naar leuke ideeën? Bekijk onze behang inspiraties

 
Posted in: Behang