Blog navigation

Latest posts

Geef je slaapkamer een industriële look met fotobehang

Een typisch industrieel interieur heeft een rauwe look en geeft je het gevoel in een verlaten fabriek of oud pakhuis te wonen. Heel stoer, maar voor de slaapkamer misschien toch net iets te kil? Nee hoor! Een slaapkamer met een industriële toets kan best. In deze blog tonen we hoe je met fotobehang op maat een slaapkamer met een industriële toets creëert.

Industrieel interieur

Een slaapkamer hoort een plek te zijn waar je je volledig thuis voelt. Dat de industriële woonstijl helemaal jouw ding is en je deze graag wil toepassen in de slaapkamer, begrijpen we volledig. Een industrieel interieur is zowel stoer als charmant, en zit bomvol karakter. Ben je trotse eigenaar van een huis of loft met muren van baksteen, vloeren van beton of robuust parket, zichtbare leidingen en houten balken aan het plafond? Ben jij even een bofkont, dit zijn dé kenmerken van de industriële woonstijl. Helaas zijn de kamers van een gemiddeld woonhuis niet uitgerust met oude industriële elementen. Gelukkig bestaat er een uitstekend alternatief: fotobehang. Met fotobehang kan je de sfeer van een industrieel interieur erg eenvoudig en realistisch nabootsen. Hoe, dat laten we je hieronder zien.

Fotobehang vliegtuig op een landingsbaan


Must read: 30 slaapkamer fotobehang trends van 2022


Fotobehang voor een industriële look in de slaapkamer

Fotobehang is niet zomaar behang, maar behang met een levensgrote foto of afbeelding erop die speciaal op maat voor jou wordt gemaakt. Fotobehang is een eenvoudige manier om je slaapkamer een bepaalde sfeer of interieurstijl aan te meten. Hou je van een industrieel interieur? Behang dan één grote muur met Industrieel fotobehang en je slaapkamer krijgt meteen een rauwe, maar gezellige industriële look. Dat kan fotobehang zijn waarmee je een bepaalde textuur nabootst, zoals fotobehang met metaal, beton of hout, maar ook fotobehang met sfeerfoto die de ouderwetse charme van een leegstaand gebouw of een monument uit de Industriële revolutie, zoals de Brooklyn Bridge.

beton_behang_295096923_800x600m_2164_5039_main_1.jpg

Fotobehang met een industriële sfeerfoto

Fotobehang met een industriële sfeerfoto is niet enkel goed om je slaapkamer een industriële look te geven, het is ook de perfecte manier om de ruimte optisch te vergroten. Zo is fotobehang van een gebouw in puin perfect om de look en feel van een industrieel interieur in huis te halen, maar ook ideaal om de kamer ruimer te doen lijken. Het beeld voelt mysterieus aan, maar de warme kleuren zorgen toch voor een gemoedelijke sfeer. Ideaal voor de slaapkamer! Ook fotobehang van een schipbreuk of fotobehang van de Brooklyn bridge tegen je slaapkamermuur geven je slaapkamer een industriële toets en zorgen tegelijk voor een bijzonder diepte-effect.

Fotobehang bruine hooglandkoe in zwart-wit

Fotobehang met textuurfoto voor een industriële look

Woon je in een nieuwbouwwoning waar geen enkel spatje ouderwetse charme van robuuste materialen te bekennen is? Dan kan je ervoor kiezen om de muren een betonlook te geven door enkele betonnen muren te creëren met pleisterwerk, of je kan ervoor kiezen om de betonlook na te bootsen met fotobehang. Veel makkelijker, maar ook een stuk budgetvriendelijker. Bij fotobehang beton is de textuur van de foto’s op het behang zó gedetailleerd, je ziet het verschil nauwelijks. Hou je meer van de warme look van hout? Dan is fotobehang hout wellicht meer jouw ding.

Fotobehang grijze betonnen muur. Grunge betonnen textuur

Welk fotobehang je ook kiest om je slaapkamer een industriële look te geven, jouw fotobehang wordt speciaal op maat van jouw slaapkamermuur gemaakt en kan je gemakkelijk zelf aanbrengen. Kies optioneel voor een beschermende laminaatlaag om ervoor te zorgen dat je fotobehang beschermd blijft van krassen en je het behang gemakkelijk kan schoonmaken.

SHOP INDUSTRIEEL FOTOBEHANG OP MAAT