Blog navigation

Laatste berichten

De schoonheid van het landschap op fotobehang

 

Fotobehang met landschappen - wat is het?

Fotobehang met landschappen is een vorm van wanddecoratie waarbij een foto of afbeelding op een tussenvlies wordt geprint. Het vlies wordt op de muur geplakt, waardoor het effect ontstaat dat de ruimte optisch wordt vergroot. Fotobehang met landschappen kan van verschillende materialen gemaakt worden, zoals vlies fotobehang, afwasbaar fotobehang of zelfklevend fotobehang. Landschapsmotieven zoals bergen, zeeën en stranden worden het meest gebruikt.

Fotobehang Lago di Braies lake and Seekofel peak at sunrise, Dolomites. Italy

Fotobehang met landschappen is ideaal voor mensen die hun flat of kantoor willen versieren. Je kan elke afbeelding of foto kiezen en wij printen deze op een professionele printer met een resolutie van 600dpi op het door jou gekozen materiaal. Dit garandeert een zeer eenvoudige en snelle oplossing, en het eindresultaat kan echt indrukwekkend zijn, en je appartement of kantoor zal er modern en stijlvol uitzien.

Hoe kies je de juiste fotobehang?

Het kiezen van de juiste fotobehang hangt af van het effect dat je wilt bereiken. Wil je een subtiel en delicaat gevoel, ga dan voor pastelkleuren en zachte landschapsmotieven. Wil je daarentegen een meer dynamische sfeer, ga dan voor intense kleuren en meer expressieve motieven. Je vindt dit alles in onze enorme beeldbank.

Fotobehang Blue mountains and hills

Een ander belangrijk punt bij de keuze van een fotobehang is het materiaal waarvan hij gemaakt wordt. De meest voorkomende materialen zijn vlies fotobehang, afwasbaar fotobehang of zelfklevend fotobehang.

Elk van deze materialen heeft zijn eigen voordelen:

- Vlies fotobehang is duurzaam, glad en gemakkelijk te verwijderen.

- Afwasbaar fotobehang is duurzaam en bestand tegen vocht en krassen dankzij een extra laag beschermend laminaat en is gemakkelijk te verwijderen.

- Zelfklevend fotobehang heeft een lijmlaag, waardoor snelle installatie mogelijk is.

Denk er ook aan om het thema van het fotobehang af te stemmen op de stijl van je kamer. Heb je bijvoorbeeld een modern huis, ga dan voor minimalistische landschapsmotieven; heb je een traditioneel huis, ga dan voor meer traditionele motieven.

Fotobehang zonsondergang op het strand van de Caribische zee

Hoe monteer je een fotobehang?

Het monteren van een fotobehang met landschappen is niet moeilijk of tijdrovend. Het enige wat je nodig hebt is een paar hulpmiddelen: Roller of kwast, Rubber rol, Liniaal, Perfax Behanglijm Roll-on Magic, Spons of doek, Zwart grafiet potlood, Waterpas, Stanleymes, meetlint, emmer met water.

Volledige installatie-instructies voor fotobehang zijn hier te vinden: Hoe bevestig je vlies fotobehang

Fotobehang op maat