Blog navigation

Laatste berichten

Wat zijn de voordelen van foto op plexiglas en foto op Plexiglas anti-reflex?

 

Wat zijn de voordelen van foto op plexiglas en foto op Plexiglas anti-reflex?

Een foto op plexiglas biedt een aantal positieve eigenschappen:

1. Helderheid en scherpte: Plexiglas heeft de capaciteit om licht door te laten en op een bepaalde manier te breken, wat de kleuren en de details van de afbeelding opvallender maakt. Hierdoor krijgen de foto's die erop zijn geprint een prachtige diepte en helderheid.

2. Duurzaamheid: Plexiglas is een zeer duurzaam materiaal dat bestand is tegen krassen en stoten. Hierdoor is het ideaal voor omgevingen waarin het risico bestaat dat de foto beschadigd raakt.

3. Veelzijdigheid: Het kan worden gebruikt in een verscheidenheid aan omgevingen, van huishoudens tot kantoren, galeries en openbare ruimtes.

4. Lichtgewicht: Plexiglas is relatief licht van gewicht, waardoor het makkelijker op te hangen en te verplaatsen is dan bijvoorbeeld glas.

Foto op Plexiglas Rottende trap in een verlaten centraal kantoor

De foto komt uit de collectie: Foto op Plexiglas Gebouw in Puin

Foto op Plexiglas

Foto op plexiglas anti-reflex heeft naast de bovenstaande voordelen ook een paar extra eigenschappen:

1. Anti-reflectie: Een foto op plexiglas anti-reflex heeft een speciale coating die reflecties minimaliseert. Dit maakt het ideaal voor ruimtes met veel licht, zoals bijvoorbeeld een kantoor of een woonkamer met veel ramen.

2. Beter zichtbaar: Dankzij de anti-reflex eigenschap zijn de foto's beter zichtbaar vanuit elke hoek, ongeacht de lichtomstandigheden.

3. Vermindert schittering: Deze speciale coating helpt ook om de schittering van licht op het oppervlak te verminderen, wat kan bijdragen aan een aangenamere kijkervaring, vooral in fel verlichte ruimtes.

Let wel, de anti-reflex coating kan soms de kleurintensiteit enigszins verminderen in vergelijking met standaard plexiglas, dus dat is iets om in overweging te nemen afhankelijk van je specifieke behoeften en voorkeuren.

Foto op Plexiglas anti-reflex Old sail ship braving the waves

De foto komt uit de collectie: Foto op Plexiglas anti-reflex Onweer

Foto op Plexiglas anti-reflex

Wat is het verschil tussen glans plexiglas en anti-reflex plexiglas?

Zowel glans plexiglas als anti-reflex plexiglas bieden voordelen, maar er zijn belangrijke verschillen die je moet overwegen bij het kiezen van het juiste materiaal voor jouw foto of kunstwerk.

Weerspiegeling: Het meest opvallende verschil tussen glans en anti-reflex plexiglas is de hoeveelheid reflectie. Glans plexiglas heeft een glad en glanzend oppervlak dat licht reflecteert, terwijl anti-reflex plexiglas een speciale coating heeft die het licht verspreidt en reflecties vermindert. Dit betekent dat afbeeldingen op anti-reflex plexiglas beter zichtbaar kunnen zijn in fel verlichte ruimtes of onder direct zonlicht.

Kleurintensiteit en contrast: Glans plexiglas heeft de neiging om kleuren levendiger en contrastrijker weer te geven vanwege de hoogglans afwerking. Aan de andere kant kan anti-reflex plexiglas soms een iets minder intense kleurweergave hebben vanwege de anti-reflecterende coating, maar dit is vaak nauwelijks merkbaar.

Uiterlijk: Glans plexiglas geeft een foto of kunstwerk een heldere en gepolijste uitstraling, terwijl anti-reflex plexiglas een meer subtiele en rustige uitstraling kan geven, vooral in omgevingen met veel licht.

Onderhoud: Glans plexiglas kan vingerafdrukken en stof meer laten zien, terwijl dit minder opvalt op anti-reflex plexiglas. Dit kan betekenen dat glans plexiglas iets meer onderhoud nodig heeft om er op zijn best uit te zien.

In het algemeen is de keuze tussen glans en anti-reflex plexiglas afhankelijk van de specifieke behoeften en voorkeuren, de lichtomstandigheden in de ruimte waar het zal worden weergegeven en de gewenste esthetiek.


Aanbevolen artikel:

Foto op Plexiglas Groot Formaat: Betoverende afbeeldingen die spreken


 
Posted in: Plexiglas